Juf Leen Snoeys

Leerkracht kleuterhuis
Brief info

Ik ben Leen Snoeys. Ik was thuis het meest verlegen, het braafste en sportiefste kind van 4. Van kleinst af aan hou ik van dansen, wandelen in de bossen, zorgen voor mijn (poppen)kinderen en spelen in de modder. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds zo. Ik ben een echt zondagskind, al heel mijn leven komt het geluk me tegemoet en omarm ik dit met beide handen. Ik ben al meer dan de helft van mijn leven samen met mijn lieve man en ondertussen ben ik ook de trotse moeder van 2 tienerzonen.

Mijn opleiding tot kleuterjuf heb ik succesvol afgerond in O.-L.-V.-Waver in het katholieke onderwijs. Ik vond het echter heel erg moeilijk om te werken volgens de traditionele gewoontes van het onderwijs. Na enkele jaren had ik mijn droom opgeborgen om kleuterjuf te worden en ben ik gaan werken als bediende en arbeidster in verschillende bedrijven. Toen mijn oudste zoon in de eerste klas zat van het Freinetonderwijs, merkten wij dat hij toch niet in het plaatje paste van deze methode. Vanaf het moment dat we met hem op de Steinerschool zijn terechtgekomen, is onze wereld veranderd. Het was een thuiskomen. Ons kind was weer gelukkig, wij werden meegesleurd in de creativiteit en allen ervaarden wij een rust die we al lang kwijt waren. Heel toevallig mocht ik na drie jaar het klasje van de kleuters even overnemen wegens rugproblemen van de toenmalige juf. En aangezien ik een echt zondagskind ben, heb ik het geluk gehad dat ik tot op vandaag nog steeds in deze klas mag staan.

Ik vind het heerlijk om met jonge kinderen te mogen werken. Ik heb de eer om kinderen mee te mogen begeleiden op hun levenspad, ervoor zorgen dat kinderen goesting krijgen om deel uit te maken van de wereld die zo mooi kan zijn. Jonge kinderen zijn zo puur en hun dagen worden gevuld met fantasie en verwondering. Hier kan je als volwassene zoveel van leren en van genieten. Ik vind het fantastisch dat een kind bij ons de tijd krijgt om te groeien en dat de kleuters leren van al het huishoudelijke werk dat mensen al eeuwen uitvoeren. En pas als een kind volledig gelukkig is, zal het kunnen groeien. Hiervan ben ik overtuigd, ik zie het elke dag in mijn klas. Ik heb een job gevonden die volledig bij me past. Wie wil er nu niet elke dag blije gezichten zien, geknuffeld worden, zandtaartjes bakken en kinderen zien openbloeien?