Juf Lieke Winterwerp

Leerkracht kleuterhuis
Brief info

Mijn naam is Lieke Winterwerp. Ik ben een vrolijke en warme juf die stevig in haar schoenen staat.

Ik word gelukkig van mijn gezin, de natuur en zwemmen. Ik ben heel graag creatief bezig en geniet van schilderen en tekenen maar werk ook graag met vilt.

Vanaf klas 1 (7jaar) tot klas 12 (18 jaar) was ik te vinden op een Steinerschool. Daarna heb ik de opleiding voor Steinerleerkracht gevolgd in Nederland. Ik heb even geprobeerd om op een reguliere school les te geven maar dit paste niet bij mij.

Nadat ik leerkracht was geworden besloot ik verder te studeren en zo belandde ik in België. Ik studeerde kunstrestauratie van schilderijen in Antwerpen en behaalde in 2004 mijn master.

Toch ligt mijn hart in het onderwijs en ik begon in 2004 met lesgeven op een Steinerschool. Ik geniet iedere dag van het lesgeven aan dezelfde kinderen, de band die je ervaart is zeer bijzonder. Het feit dat je deel mag uitmaken van hun leven is voor mij een groot geschenk.

De kracht van het Steineronderwijs is, naar mijn inziens, dat de lessen kunstzinnig gegeven worden. Wat niet betekent dat alle lessen uit schilderen of tekenen bestaan, maar dat iedere leerkracht van zijn lessen een kunst maakt. Door de leerstof op verschillende manieren aan te brengen bij de kinderen. Doorleefd onderwijs.

Het creatief werken met kinderen en het creatief omgaan met de leerstof is iets wat mij goed ligt. Verder ben ik iemand die het belangrijk vindt dat ieder kind zich gezien voelt.