Juf Mira Jochems

Leerkracht lagere school
Brief info

Ik ben eerder extravert, enthousiast en warm, graag omgeven door mensen met wie ik een diepe verbinding voel. Samen dingen doen, het doen gonzen in hart en hoofd van de te voeren gesprekken, dingen doen en van elkaar te leren…

Maar ik kan ook genieten van een vlucht in de zon op klassieke of net upbeat zuiderse muziek, naar heerlijk geurende bloemen, het decor van de wijde wereld en ergens neerstrijken. De bewegende verstilling van de natuur in mij opnemen, me kunstzinnig ontplooien of ontwikkelen in alle rust met mezelf. Daarna lekker naar mijn bijenkorf (huis of klas) om anderen en mezelf te voeden.

Mijn persoonlijke interesses zijn zeer uitgestrekt en als leergierig en hulpvaardig wezen behoor ik tot de mensen met tijd te kort… Om van de drukte te bekomen hou ik er van mezelf culinair en kunstzinnig te voeden alleen of zelfs met anderen tot rust te komen, ik ben dan ook een hartemens.

Ik heb het Steineronderwijs met de paplepel binnengekregen omdat mijn grootmoeder zaliger (in het Steinermilieu gekend als ‘tante Caroline’) het eerste kleuterhuis in België mee oprichtte. Leuk detail is dat de roze kast in onze peuterklas nog van mijn grootmoeders was. Iets wat ik niet wist, totdat ik hier aan de slag ging.

Zelf kies ook ik vol overgave voor deze pedagogie omdat ik er sterk in geloof dat ons onderwijs alles te bieden heeft om ons als hele mens te ontwikkelen. Zowel het kind dat zo mag opgroeien, leren en worden wie die is evenals als juf, als volwassene, omdat je op je pad dan weer de kinderen krijgt waar je je mee mag verbinden en van leren kan. Ongelofelijk intens zo met elkaar om te gaan maar o zo verrijkend zo in het leven te staan. Ik kan mij dan ook op geen andere manier voorstellen met kinderen aan het werk te gaan.